Podczas tej edycji seminariów zagościliśmy w 8 miastach Polski, by zaprezentować kompleksowe wsparcie dedykowane branży lodziarskiej, która rozpoczyna właśnie sezon. Odwiedziliśmy Gdańsk, Grudziądz, Warszawę, Poznań, Wrocław, Gliwice, Kraków oraz Rzeszów. Spotkania zorganizowano we współpracy z partnerami Savpol – firmami: Fabbri 1905, Valmar Global, Miran Ice Cones, Galago, Callebaut.
Podczas seminariów zaprezentowano wiele ciekawych propozycji lodziarskich firmy Fabbri. Pojawiły się nowe bazy do lodów Nevefrutta Free do przygotowania pełnowartościowych sorbetów i lodów owocowych. Ponadto baza ta posiada czystą etykietę.
Kolejną nowością jest polewa do marmurkowania Nutty Wow o smaku orzechowo – czekoladowym, która doskonale sprawdzi się w cukiernictwie jako dodatek np. do Croissantów. Trzecią propozycją jest Polewa Snackolosi - Chrupka Amarena, którą można wykorzystać do marmurkowania lodów i przekładania ciast, a także może służyć jako polewa do lodów na patyku. Ponadto nowa oferta wzbogaciła się o nowe smaki polew Nutty, czy też o inne bazy do produkcji lodziarskiej.
W czasie prezentacji była okazja do spróbowania deserów na bazie lodów z wykorzystaniem produktów Fabbri – semifreddo, a także lody sycylijskie i lody na patyku.
Ponadto na seminariach można było poznać całą ofertę wafli do lodów, dodatków dekoracyjnych firmy Miran Ice Cones jak również nie mogło zabraknąć oferty wszelakich opakowań do lodów firmy Galago.
W tym roku na seminariach gościliśmy naszego partnera firmę Callebaut, która zaprezentowała czekolady do picia na zimno oraz na ciepło, szeroki asortyment dekoracji do lodów i wyrobów cukierniczych m.in. cukier strzelający, mini beziki, posypki Crispearls.
Jednak nie było by lodów bez odpowiedniego sprzętu. W tym przypadku stawiamy na wysokiej jakości maszyny marki Valmar. Pasteryzatory oraz frezery tego słoweńskiego producenta to z całą pewnością najwyższa półka wśród niezbędnego sprzętu w lodziarni.
Mamy nadzieję, że udział w seminariach ułatwi wszystkim gościom przygotowania do zbliżającego się sezonu.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom i zapraszamy ponownie za rok!

19.03.2023