Savpol na Targach ExpoSweet 2015

W dniach 22-25 lutego odbyły się targi Expo Sweet 2015 w Warszawie, które w tym roku po raz pierwszy trwały aż 4 dni.

W czasie 31 godzin, jakie mieliśmy do dyspozycji, przedstawiliśmy nowości firmy Fabbri na rok 2015, m.in. mixy, wegańskie bazy do lodów, dodatki smakowe, żele nabłyszczające czy nowe smaki lodów. Ciekawą propozycją jest produkowana w 100% z włoskich komponentów linia Italian Style, w smakach: Gianduia, Pistacja, Orzech Pinii oraz Orzech Laskowy. Śródziemnomorską magię świąt przywoła smak Panettone, a uśmiech na twarzach dzieci – Wafel, Guma Balonowa (w dwóch wersjach: różowej i niebieskiej) oraz Joy. W tym roku po raz pierwszy zaprezentowaliśmy linię produktów Mixy Fruit, czyli przepysznych pulp owocowych dla profesjonalistów.

Oczywiście pojawiły się również produkty z serii AlfaPro i firmy Dossche Mills w postaci gotowych wypieków, które podziwiać i spróbowac można było w naszej strefie.
Ofertę produktową uzupełniali swoimi pokazami nasi technologowie, pracując na komponentach i maszynach w ofercie firmy Savpol. Nasze stanowisko HoReCa było jednym z nielicznych na całych targach i przyciągało Zwiedzających wytrawnymi smakami.

Ogromnym zainteresowaniem cieszyły się również prezentowane przez nas i naszych partnerów maszyny, m.in. temperówki do czekolady, frezery oraz piec hybrydowy, pozwalający w rekordowo krótkim czasie piec i podgrzewać produkty. Zwiedzający oglądali sprzęt marek Valmar, Coldelite i ICB Tecnologie.

Dziękujemy wszystkim za odwiedzenie naszego stoiska i zapraszamy już za rok!



Następny artykuł
SweetTARGi za nami
Poprzedni artykuł
Seminarium cukiernicze - Valmar - Chef Cream&Dosy