
Szkolenie „Nowoczesne Cukiernictwo” z Boiron w Rzeszowie
14 maja 2025 roku w Centrum Szkoleniowym Savpol w Rzeszowie odbyło się wyjątkowe szkolenie poświęcone nowoczesnym technikom cukierniczym. Pod czujnym okiem Patryka Szczepańskiego – ambasadora Boiron – uczestnicy odkrywali tajniki profesjonalnej pracy z purée owocowymi.
Podczas spotkania prezentowane były m.in.:
– techniki przygotowania idealnej glazury,
– nowoczesne receptury crèmeux, musów i konfitu,
– sposobność poznania sposobów łączenia smaków i struktur w deserach najwyższej jakości.
To był intensywny, inspirujący dzień, który pokazał, jak purée Boiron może pomóc profesjonalistom osiągnąć najwyższy poziom kreatywności i precyzji w cukiernictwie.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom i zapraszamy na kolejne spotkania ze sztuką nowoczesnych słodkości!