Ziarnowe szaleństwo z Adrianem Feliksem

5.10.2016 zorganizowaliśmy szkolenie „Ziarnowe szaleństwo” prowadzone przez Adriana Feliksa, szefa kuchni znanego z programu Top Chef.

Podczas niezwykle ciekawych warsztatów Adrian Feliks zaprezentował jak wykorzystać ziarna ekspandowane Soligrano do stworzenia wyszukanych potraw, które z powodzeniem mogą znaleźć się w karcie każdej restauracji. Warto pamiętać, że preparowane zboża to nie tylko przekąski i dodatek do śniadania, ale również ważny składnik dań głównych.

 

Wśród potraw przygotowywanych podczas szkolenia znalazły się m.in. focaccia ze zbożami i gazpacho, panierka do kurczaka z ziarnami, sałatka z kaszy jaglanej z jarmużem i łososiem oraz budyń z kaszy jaglanej z owocami i sosem karmelowym.

 

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za przybycie i zachęcamy do obejrzenia galerii zdjęć z tego wydarzenia.

Następny artykuł
Cake Festival Poland 2016
Poprzedni artykuł
Szkolenie "Piec do pizzy i nie tylko"