Słodkie nowości od BARRY CALLEBAUT
Słodkie nowości od BARRY CALLEBAUT
Cukiernicze inspiracje. Małe podsumowanie po kreatywnym szkoleniu w dziedzinie wykwintnych desrów. 
12.06.2024
cukiernicze
Zapisz się na szkolenie
Płatność
Słodkie nowości od BARRY CALLEBAUT
W minioną środę mieliśmy okazję gościć w naszym Centrum Szkoleniowym
w Gdańsku Szefa Akademii Czekolady p. Kamila Szulca.
Podczas pokazu zostały zaprezentowane cztery wyjątkowe desery, które zachwyciły smakiem jak i wyglądem:

*Cake  pomarańcza/ kalamansi
*Baba  ponczowa/ marakuja/ truskawki
*Tarta  czekolada / jeżyna/ malina
*Tort  kokos/ mango/ limonka

Uczestnicy zagłębili się w kwaśne smaki po niewątpliwie najlepszą czekoladę z firmy  Calleabut. W pierwszym deserze kalamansi egzotyczny owoc pochodzący z Azji dodał w cieście świeżości i kwaskowatego posmaku, który idealnie skomponował się z pomarańczą. Drugim smakołykiem była babka ponczowa, która charakteryzowała się doskonałym ciastem przeplatanym nutą kwasowości jak i soczystą truskawką. Tarta wypełniona po brzegi kremem czekoladowym idealnie współgrała z owocami leśnymi. Na koniec elegancki kokosowy tort. Każdy kęs to harmonijna mieszanka kremowej słodyczy kokosa, soczystej owocowości mango i orzeźwiającej limonki. Jest idealnym deserem szczególnie w ciepłe dni, kiedy potrzebujemy lekkiego świeżego rarytasu.

Śledźcie nasze media społecznościowe, aby być na bieżąco z najnowszymi wiadomościami, ofertami oraz inspirującymi treściami#
Cena szkolenia
/Brutto