ŚWIĘTA PEŁNE SMAKU Z BOIRON
Opis szkolenia
Serdecznie zapraszamy na wyjątkowy pokaz cukierniczy, który poprowadzi technolog, cukiernik i ambasador marki Boiron - Patryk Szczepański! Wierny ambasador przecierów Les vergers Boiron, docenia ich wyjątkową jakość, innowacyjność i walory ekologiczne. Chce się z Państwem podzielić ich potencjałem i możliwościami.
Patryk Szczepański, ambasador Les vergers Boiron na polski rynek, swoją karierę zaczynał w kawiarniach i hotelach w Trójmieście, a następnie dołączył do Hotelu Hilton w Gdańsku jako szef kuchni. Jego doświadczenie zaprowadziło go do Akademii Czekolady Barry Callebaut jako konsultanta technologicznego, gdzie pracował z najlepszymi cukiernikami na świecie.
Później dołączył do Kaiser Pâtisserie jako technolog, uczestnicząc w opracowywaniu nowych produktów i optymalizacji procesów. Obecnie prowadzi własną firmę Pure Sugar, która specjalizuje się w doradztwie cukierniczym. Patryk wkłada cały swój wysiłek w przekazywanie swojej pasji, pogłębianie wiedzy na temat procesów cukierniczych i promowanie produktów wysokiej jakości.
Warto się pojawić i zdobyć cenną wiedzę!
Kluczowe informacje:
Miejsce: Centrum Szkoleniowe Savpol, Geodetów 15, Gdańsk
Termin: 28.10.2025
Godzina: 10:00 - 14:00
Zapisy: szkolenia@savpol.pl
W programie:
- Tort świąteczny na bazie gruszek w połączeniu z creamy kasztanowym , musem waniliowym oraz biszkoptem z dodatkiem białego maku
- Ciasto karmelowo cynamonowe zapiekane z żelka wiśniową z dodatkiem tonki
- Babeczka marcepanowo pomarańczowa z creamy z czarnej porzeczki i wody pomarańczowej
- Monoporcja na bazie orzechów laskowych z malinami i figą
- Monoporcja na bazie mandarynek oraz morelii w połączeniu z białą czekoladą