ŚWIĘTA PEŁNE SMAKU Z BOIRON

28.10.2025 , Centrum Szkoleniowe Savpol Gdańsk
Cena szkolenia:
darmowe

Zapisz się na szkolenie

Opis szkolenia

Serdecznie zapraszamy na wyjątkowy pokaz cukierniczy, który poprowadzi technolog, cukiernik i ambasador marki Boiron - Patryk Szczepański! Wierny ambasador przecierów Les vergers Boiron, docenia ich wyjątkową jakość, innowacyjność i walory ekologiczne. Chce się z Państwem podzielić ich potencjałem i możliwościami. 

Patryk Szczepański, ambasador Les vergers Boiron na polski rynek, swoją karierę zaczynał w kawiarniach i hotelach w Trójmieście, a następnie dołączył do Hotelu Hilton w Gdańsku jako szef kuchni. Jego doświadczenie zaprowadziło go do Akademii Czekolady Barry Callebaut jako konsultanta technologicznego, gdzie pracował z najlepszymi cukiernikami na świecie.

Później dołączył do Kaiser Pâtisserie jako technolog, uczestnicząc w opracowywaniu nowych produktów i optymalizacji procesów. Obecnie prowadzi własną firmę Pure Sugar, która specjalizuje się w doradztwie cukierniczym. Patryk wkłada cały swój wysiłek w przekazywanie swojej pasji, pogłębianie wiedzy na temat procesów cukierniczych i promowanie produktów wysokiej jakości. 

Warto się pojawić i zdobyć cenną wiedzę!

Kluczowe informacje:

 

Miejsce: Centrum Szkoleniowe Savpol, Geodetów 15, Gdańsk

 

Termin: 28.10.2025

 

Godzina: 10:00 - 14:00

 

Zapisy: szkolenia@savpol.pl

W programie:

  • Tort świąteczny na bazie gruszek w połączeniu z creamy kasztanowym , musem waniliowym oraz biszkoptem z dodatkiem białego maku 

 

  • Ciasto karmelowo cynamonowe zapiekane z żelka wiśniową z dodatkiem tonki 

 

  • Babeczka marcepanowo pomarańczowa z creamy z czarnej porzeczki i wody pomarańczowej

 

  • Monoporcja na bazie orzechów laskowych z malinami i figą

 

  • Monoporcja na bazie mandarynek oraz morelii w połączeniu z białą czekoladą