2022
Ciągle się rozwijamy. Tym razem przenosimy oddział Warszawski do nowego centrum logistycznego w Pruszkowie, gdzie będziemy posiadać nowoczesne powierzchnie magazynów suchych, mroźniczych oraz chłodzonych wraz z nowoczesnymi powierzchniami biurowymi, salami konferencyjnymi i szkoleniowymi.
2020
Ciągle się rozwijamy. W tym roku otwieramy oddział w Łodzi oraz przenosimy się do nowego centrum logistycznego w Gdańsku oraz w Rzeszowie.
2018
Otwarcie oddziału w Warszawie.
2017
Otwieramy oddział w Poznaniu. Dynamicznie i efektywnie wychodzimy na przeciw oczekiwaniom Klientów i rynku.
2016
Otwieramy kolejne oddziały.
Tym razem otwarcie oddziału w Gdańsku i Grudziądzu.
2015
Czas na kolejny sukces!
Znów się rozrastamy, tym razem w Gliwicach. Rozbudowane zaplecze techniczne oraz magazyny spełniające najwyższe standardy pozwalają na przechowywanie produktów o wysokiej jakości.
2014
Nowe siedziby
Otwarcie Oddziału w Rzeszowie. Pozwala nam to na kompleksową obsługę klienta w różnych regionach Polski.
Nowa siedziba Oddziału w Wałbrzychu. Lokalizacja oddziału została wybrana nieprzypadkowo, teren Specjalnej Strefy Ekonomicznej w Wałbrzychu to doskonałe miejsce do realizacji tak dużej i innowacyjnej inwestycji. Nowoczesne zaplecze magazynowo-logistyczne pozwoli nam zwiększyć ilość, zakres i jakość świadczonych przez nas usług.
2013
Centrum Szkoleniowe Savpol
Wieloletnie doświadczenie w branży cukierniczej, lodziarskiej, piekarskiej i gastronomicznej oraz świetna, fachowa kadra pracownicza, skłoniły nas do wykonania kolejnego milowego kroku w rozwoju naszej firmy. Postanawiamy stworzyć nowatorskie Centrum Szkoleniowe Savpol (CSS) i rozpocząć działalności w sferze organizowania szkoleń dla Klientów, prowadzonych przez firmowych i zewnętrznych technologów – ludzi, którzy swoją wiedzę stosują w praktyce oraz pracują z pasją.
2010
Innowacje i Diamenty
Wdrażamy nowoczesne systemy informatyczne, które umożliwiają kontrolę nad łańcuchem dostaw. Pozwala nam to lepiej, efektywniej i solidniej obsłużyć naszych Klientów.
Zostaliśmy nazwani „Diamentem FORBES’a”. Miesięcznik Forbes przygotował ranking najbardziej elitarnych polskich firm. Diamenty Forbesa to przedsiębiorstwa, które najlepiej wykorzystują koniunkturę, co pokazują osiągane przez nie wyniki. Diamenty 2010 to firmy, które nie poddały się kryzysowi, a wręcz przeciwnie - wyszły z niego wzmocnione i upatrują nowych szans w nadchodzącym ożywieniu. Po raz drugi otrzymujemy także wyróżnienie Pulsu Biznesu „Gazela Biznesu”.
2009
Stawiamy na naukę i dzielenie się doświadczeniem
Rozpoczynamy autorski projekt szkoleniowy dla młodzieży Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego, który prowadzimy do dziś. Akademia zrzesza pasjonatów zawodu cukiernik i piekarz, którym przyświeca cel ułatwienia rozwoju zawodowego uczniom o szczególnych aspiracjach. Celem działań podejmowanych w ramach tej inicjatywy jest wzbogacanie praktyki i teorii zawodu o nowe formy i treści wykraczające poza tradycyjny program nauczania. Więcej informacji: mamz.pl
Gazela Biznesu
Firma Savpol otrzymuje tytuł Gazeli Biznesu, przyznany przez redakcję Pulsu Biznesu. Jest to wyróżnienie dla przedsiębiorstw, które rozwijają się bardzo dynamicznie. Gazela Biznesu to firma, która dzięki swej dynamiczności potrafi wygrywać nawet z o wiele większymi konkurentami. Jednak w przeciągu trzech lat nie może ona pozwolić sobie na żadne straty, a do tego z roku na rok musi odnotowywać wzrost sprzedaży. Ponadto każda gazela powinna odznaczać się nieposzlakowaną opinią i wyjątkową uczciwością.
2006
Kolejna filia w Krakowie, kolejne Targi
W grodzie Kraka powstaje kolejna filia firmy Savpol, Oddział w Krakowie. Dynamicznie i efektywnie wychodzimy na przeciw oczekiwaniom Klientów i rynku. Bierzemy również udział w prestiżowych targach Polagra Food w Poznaniu, najważniejszym dla branży spożywczej wydarzeniu. Naszym celem jest poszukiwanie nowych rynków, a także wprowadzanie innowacji, które spełnią oczekiwania konsumentów. Jesteśmy aktywnymi wystawcami również międzynarodowych targów EXPOSweet w Warszawie.
2004
Firma rozkwita wraz z rynkiem
Rośnie flota samochodowa, wciąż powiększa się oferta produktów. Doceniając potencjał regionu dolnośląskiego, podejmujemy decyzję o otwarciu Oddziału w Wałbrzychu.
2002
Kolejny duży krok w rozwoju
Kończymy budowę obecnej siedziby przy ulicy Sowińskiego. Nowe miejsce stanowi połączenie wygody i nowoczesności. Znajdziemy w nim przestronną salę wypiekowo – demonstracyjną, przyjazne biura, jedną z pierwszych mroźni i dobrze zorganizowane magazyny, które od tego czasu już trzykrotnie powiększaliśmy. Jako pierwsi w Polsce oferujemy swoim Klientom artykuły mrożone. Oto jak szybko się rozwijamy.
1997
Poważny cios ze strony natury
Na skutek długotrwałej ulewy, wylewa rzeka Kłodnica i Gliwice zostają ogarnięte przez powódź. Rodzi to ogromne problemy logistyczne, dojazd do magazynu zostaje odcięty przez żywioł. Nie przerywa to pracy naszej firmy. Upór, determinacja i pomoc wojska pozwalają utrzymać ciągłość dostaw.
1995
Rozpoczynamy współpracę z katowickim Kuratorium
Przeprowadzamy konkursy dla najbardziej utalentowanych młodych piekarzy i cukierników oraz organizujemy wyjazdy szkoleniowe dla nauczycieli. Wysoki poziom cukiernictwa i piekarstwa w południowej Polsce jest także naszą zasługą.
1992
Tak to się zaczęło!
Na mapie Polski ogarniętej transformacją gospodarczą pojawia się firma Savpol. To niewielkie, rodzinne przedsięwzięcie, mieściło się zaledwie w dwóch garażach, a jedynym środkiem lokomocji był żółty Tarpan 237D. Ale to właśnie wtedy podjęliśmy decyzję, że naszą misją już zawsze będzie zostanie Waszym solidnym partnerem.