Historia
Historia
Wszystko zaczęło się w 1992 roku. W ciągu kolejnych lat nasza firma zjednała sobie rzesze Klientów i Partnerów, którym oferowaliśmy najwyższą jakość obsługi. Obecnie Savpol jest znaną marką na polskim i europejskim rynku.
2015
2015

Czas na kolejny sukces!

Znów się rozrastamy, tym razem w Gliwicach. Rozbudowane zaplecze techniczne oraz magazyny spełniające najwyższe standardy pozwalają na przechowywanie produktów o wysokiej jakości.



2014
2014

Nowe siedziby

Otwarcie Oddziału w Rzeszowie. Pozwala nam to na kompleksową obsługę klienta w różnych regionach Polski.

Nowa siedziba Oddziału w Wałbrzychu. Lokalizacja oddziału została wybrana nieprzypadkowo, teren Specjalnej Strefy Ekonomicznej w Wałbrzychu to doskonałe miejsce do realizacji tak dużej i innowacyjnej inwestycji. Nowoczesne zaplecze magazynowo-logistyczne pozwoli nam zwiększyć ilość, zakres i jakość świadczonych przez nas usług.



2013
2013

Centrum Szkoleniowe Savpol

Wieloletnie doświadczenie w branży cukierniczej, lodziarskiej, piekarskiej i gastronomicznej oraz świetna, fachowa kadra pracownicza, skłoniły nas do wykonania kolejnego milowego kroku w rozwoju naszej firmy. Postanawiamy stworzyć nowatorskie Centrum Szkoleniowe Savpol (CSS) i rozpocząć działalności w sferze organizowania szkoleń dla Klientów, prowadzonych przez firmowych i zewnętrznych technologów – ludzi, którzy swoją wiedzę stosują w praktyce oraz pracują z pasją.



2010
2010

Innowacje i Diamenty

Wdrażamy nowoczesne systemy informatyczne, które umożliwiają kontrolę nad łańcuchem dostaw. Pozwala nam to lepiej, efektywniej i solidniej obsłużyć naszych Klientów.

Zostaliśmy nazwani „Diamentem FORBES’a”. Miesięcznik Forbes przygotował ranking najbardziej elitarnych polskich firm. Diamenty Forbesa to przedsiębiorstwa, które najlepiej wykorzystują koniunkturę, co pokazują osiągane przez nie wyniki. Diamenty 2010 to firmy, które nie poddały się kryzysowi, a wręcz przeciwnie - wyszły z niego wzmocnione i upatrują nowych szans w nadchodzącym ożywieniu. Po raz drugi otrzymujemy także wyróżnienie Pulsu Biznesu „Gazela Biznesu”.


2009
2009

Stawiamy na naukę i dzielenie się doświadczeniem

Rozpoczynamy autorski projekt szkoleniowy dla młodzieży Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego, który prowadzimy do dziś. Akademia zrzesza pasjonatów zawodu cukiernik i piekarz, którym przyświeca cel ułatwienia rozwoju zawodowego uczniom o szczególnych aspiracjach. Celem działań podejmowanych w ramach tej inicjatywy jest wzbogacanie praktyki i teorii zawodu o nowe formy i treści wykraczające poza tradycyjny program nauczania. Więcej informacji: mamz.pl


Gazela Biznesu

Firma Savpol otrzymuje tytuł Gazeli Biznesu, przyznany przez redakcję Pulsu Biznesu. Jest to wyróżnienie dla przedsiębiorstw, które rozwijają się bardzo dynamicznie. Gazela Biznesu to firma, która dzięki swej dynamiczności potrafi wygrywać nawet z o wiele większymi konkurentami. Jednak w przeciągu trzech lat nie może ona pozwolić sobie na żadne straty, a do tego z roku na rok musi odnotowywać wzrost sprzedaży. Ponadto każda gazela powinna odznaczać się nieposzlakowaną opinią i wyjątkową uczciwością.


2006
2006

Kolejna filia w Krakowie, kolejne Targi

W grodzie Kraka powstaje kolejna filia firmy Savpol, Oddział w Krakowie. Dynamicznie i efektywnie wychodzimy na przeciw oczekiwaniom Klientów i rynku. Bierzemy również udział w prestiżowych targach Polagra Food w Poznaniu, najważniejszym dla branży spożywczej wydarzeniu. Naszym celem jest poszukiwanie nowych rynków, a także wprowadzanie innowacji, które spełnią oczekiwania konsumentów. Jesteśmy aktywnymi wystawcami również międzynarodowych targów EXPOSweet w Warszawie.


 

 

2004
2004

Firma rozkwita wraz z rynkiem

Rośnie flota samochodowa, wciąż powiększa się oferta produktów. Doceniając potencjał regionu dolnośląskiego, podejmujemy decyzję o otwarciu Oddziału w Wałbrzychu.
2002
2002

Kolejny duży krok w rozwoju

Kończymy budowę obecnej siedziby przy ulicy Sowińskiego. Nowe miejsce stanowi połączenie wygody i nowoczesności. Znajdziemy w nim przestronną salę wypiekowo – demonstracyjną, przyjazne biura, jedną z pierwszych mroźni i dobrze zorganizowane magazyny, które od tego czasu już trzykrotnie powiększaliśmy. Jako pierwsi w Polsce oferujemy swoim Klientom artykuły mrożone. Oto jak szybko się rozwijamy.



1997
1997

Poważny cios ze strony natury

Na skutek długotrwałej ulewy, wylewa rzeka Kłodnica i Gliwice zostają ogarnięte przez powódź. Rodzi to ogromne problemy logistyczne, dojazd do magazynu zostaje odcięty przez żywioł. Nie przerywa to pracy naszej firmy. Upór, determinacja i pomoc wojska pozwalają utrzymać ciągłość dostaw.



1995
1995

Rozpoczynamy współpracę z katowickim Kuratorium

Przeprowadzamy konkursy dla najbardziej utalentowanych młodych piekarzy i cukierników oraz organizujemy wyjazdy szkoleniowe dla nauczycieli. Wysoki poziom cukiernictwa i piekarstwa w południowej Polsce jest także naszą zasługą.



1992
1992

Tak to się zaczęło!

Na mapie Polski ogarniętej transformacją gospodarczą pojawia się firma Savpol. To niewielkie, rodzinne przedsięwzięcie, mieściło się zaledwie w dwóch garażach, a jedynym środkiem lokomocji był żółty Tarpan 237D. Ale to właśnie wtedy podjęliśmy decyzję, że naszą misją już zawsze będzie zostanie Waszym solidnym partnerem.