Targi ExpoSweet 2016

Uczestnicy tegorocznych targów Expo Sweet odbywających się w dniach 22-25.02 w Warszawie, mogli zapoznać się z naszą ofertą w siedmiu strefach pokazowych - piekarniczej, cukierniczej, dekoratorskiej, lodziarskiej, czekolady, kawy oraz HoReCa. 

Na każdym stanowisku można było zasięgnąć fachowej porady naszych technologów. W strefie piekarskiej zaprezentowano 18 rodzajów granix'ów - m.in. owsianych, żytnich i kukurydzianych, a także kilkanaście odmian upieczonego na miejscu pieczywa. Wszystkie wyroby zostały wytworzone na bazie produktów marki AlfaPro.
 
W strefie cukierniczej odbywały się pokazy, podczas których przygotowywano torty, ciasta, tartaletki, a także desery i deserówki. W strefie dekoratorskiej można było natomiast zgłębić tajniki sztuki zdobienia wyrobów cukierniczych. Odbył się pokaz przygotowania koronek z masy cukrowej, sposobów zastosowania wstążek i taśm marcepanowych, a także nowoczesnych sposobów wykonywania wzorów dekoracyjnych z użyciem kremów czy żelów. Nowinki technologiczne zostały zaprezentowane również w strefie lodziarskiej. Nie mogło przy tym zabraknąć produktów, które od wielu lat cieszą się dobrą renomą wśród naszych klientów. 
 
Podczas warszawskich targów Expo Sweet można było spróbować aż 72 rodzajów lodów. Wśród nich m.in. o smaku babki neapolitańskiej, babki z dodatkiem rumu, kremu angielskiego, a także tych bardziej tradycyjnych - cztery odmiany lodów pistacjowych, śmietankowych, waniliowych, truskawkowych czy czekoladowych. 
 
W strefie czekolady można było zobaczyć jak przebiega produkcja pralin oraz włoskiego specjału cremino o smaku pistacjowym. Zaprezentowano także sposoby wyrobu kruchych korpusów i babeczek przy wykorzystaniu urządzenia Cookmatic oraz sposoby ich nadziewania i dekorowania. Nie zabrakło również pokazów baristy, który w strefie kawy przygotowywał rozmaite rodzaje tego aromatycznego napoju. Dużym zainteresowaniem cieszyły się również pokazy w strefie HoReCa. Na miejscu przygotowaliśmy m.in. pizzę włoską oraz lody wytrawne, przy użyciu frezera Ice Staff. Nasz technolog zaprezentował także koncept sałatkowy, słone przekąski oraz desery talerzowe.

Dziękujemy wszystkim odwiedzającym i do zobaczenia na następnej edycji targów.
Następny artykuł
Rybnickie Mistrzostwa Młodych Cukierników 2016
Poprzedni artykuł
Seminaria Lodziarskie 2016